Runt ögonen

Behandlingar runt ögonen

Vad vill du förbättra? Kombinationsbehandlingar är oftast bästa lösningen.

Med åren förlorar huden sin elasticitet och spänst till följd av kollagenminskning. Minskad bentäthet, volymförlust, torr hud och pigmentförändringar är också mycket vanliga i ansiktet och vid området kring ögonen. Orsakerna är både livsstilsbetingade såväl som genetiska. Området kring ögat är därför ofta föremål för frågor och funderingar.

Vanliga problem vid området runt ögonen

  • Rynkor kring ögonen
  • Slapp hud vid ögonlocken
  • Sänkta ögonbryn som ger ett “trött intryck”
  • Mörka ringar under ögonen
  • Hålighet under och kring ögonen
  • Godartade hudförändringar kring ögonen, tex vårtor, pigmentförändringar eller xanthelasma (oregelbundet formade gulvita fläckar)

Åtgärder

Det du vill förändra eller justera kan många gånger ha flera lösningar. Ofta krävs olika typer av behandlingar för att uppnå ett fullgott resultat. Vissa behandlingar kan ge en direkt synbar effekt. Men ibland krävs tålamod eftersom resultatet inte kommer omedelbart. Därför lägger vi gärna upp en individuell behandlingsplan för både lång och kort sikt.

Nedan följer exempel på hur du kan behandla de vanligaste problemen. Baserat på vår kliniska erfarenhet ger vi dig information om de mest framgångsrika åtgärderna.

Botox

Att injicera små mängder Botox har en muskelavslappnande effekt på de muskler som omgärdar ögat. När musklerna slappnar av kommer de dynamiska rynkor som uppkommer av musklernas rörelse, att suddas ut mycket effektivt. Resultatet blir ett mer öppet öga, en piggare blick och ett lyft av ögonbryn för den som önskar. Det tar ungefär 1 vecka tills Botoxen verkar optimalt. Effekten sitter ca 3 månader.

Fillers under ögonen

När rynkorna kring ögat är djupa kan det vara effektivt att behandla med fillers. Resultatet kan ses omedelbart och varar mellan 6-12 månader beroende på val av filler.

För att åstadkomma ett lyft av ögonbrynen kan fillers också framgångsrikt användas.

Teosyal Redensity 2 är en filler speciellt framtagen för att även behandla mörk hud och ringar under ögonen. Innehållet är en unik kombination av hyaluronsyra, aminosyror, vitaminer och mineraler som bidrar till cellförnyelse och återfuktning av huden.

Kirurgi

Vissa goda hudförändringar såsom tex vårtor, xanthelasma och pigmentförändringar kan avlägsnas med hjälp av kirurgi.