PRP / PRF (Vampyr)

Behandling med PRP

PRP (Platelet Rich Plasma), på svenska blodplättrik plasma, kallas även Dracula- eller Vampyrbehandling. Det är en förhållandevis ny behandling inom estetisk hudvård. Vårt blod innehåller blodplättar vars tillväxtfaktorer stimulerar hudens cellföryngring, produktion av kollagen och elastiska fibrer. Resultatet är således en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Under många år har den bioföryngrande celltekniken använts vid bland annat komplicerade benbrott. Behandlingen har vunnit i popularitet inom det estetiska utbudet eftersom den uppfattas naturlig och använder kroppens egna kemiska substanser.

Naturlig volym med PRF

PRF (Platelet Rich Fibrin) framställs på samma sätt som PRP, genom centrifugering av patientens blod. Då blodet centrifugeras med en lägre hastighet och under kortare tid, kommer stamceller finnas kvar i den plasma som används för behandling. Även fibroblaster och keratinocyter finns bevarade efter centrifugeringen. Dessa bidrar till hudens kollagenproduktion och spelar en viktig roll i omsättningen av skadade celler. Produktion av nya blodkärl och vävnad sätts igång.

PRF omvandlas till gel direkt efter injektion och fungerar därför som en filler. På så vis passar PRF bättre till den som vill få volym, t.ex. genom att fylla läppar eller håligheter under ögonen.

Skillnaden mellan PRP och PRF

Båda metoderna använder kroppens eget blod och passar perfekt för den som vill använda naturliga icke syntetiska material. Konsistensen av PRF gör att den lämplig för att behandla områden där man vill tillföra volym. PRP är lämpligt för ren kollagenstimulering utan volym. Både PRF och PRP hjälper till att stimulera kollagenproduktionen och bidrar till en frisk och ungdomlig hud.

Användningsområden

PRP används för kollagenstimulering av hud och för att motverka håravfall hos män och kvinnor.

PRF används för kollagenstimulering och för att tillföra volym, så som:

  • Reducering av rynkor
  • Naturlig volymförstoring i läppar / ansikte
  • Behandling av håligheter / mörka ringar under ögonen

Naturligt fylliga läppar

PRF bygger volym och håller längre än syntetiska fillers. Du injicerar totalt ca 2 ml.

Du får en volym direkt men den försvinner delvis efter 2-3 veckor. Om behandlingen upprepas 2-3 gånger med 4-6 veckors mellanrum så kommer din ursprungliga volym i området av vara tillbaka på samma nivå som i 20-års åldern. Jämnt och fint utan klumpar och en sund lyster.

Hur går det till?

Behandlingen inleds med att en liten mängd blod tas från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Plasman eller fibrinet och blodplättarna separeras från blodet genom centrifugering och stabiliseras med en gel. Plasman med hög koncentration av blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som förbättrar läkningsprocessen av skadad och åldrad hud. Slutligen injiceras plasman i de områden man vill behandla.

Behandlingen tar cirka 45 minuter.

Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan patienten uppleva en svullnad som består upp till 24 timmar. Mindre blåmärken i stickställen kan förekomma. Kollagenförnyelsen, hudens struktur och ton kommer successivt att förbättras, maximal effekt uppnås efter tre månader. Behandlingsresultatet är naturligtvis individuellt, men normalt varar effekten av PRP upp till 18 månader.

Hur många behandlingar behövs?

Antalet PRP behandlingar som behövs varierar beroende på din individuella hud. För flertalet personer räcker 1 – 3 behandlingar per år med 6 – 12 veckors mellanrum. Ett behandlingsprogram utformas baserat på din huds unika kondition. Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras.

Vid PRF rekommenderar vi en kur på tre behandlingar därefter underhåller man med en behandling ca var 12:e månad.

Kan man kombinera PRP eller PRF med andra behandlingar?

Absolut, man kan kombinera med fillers, serum, peelingar och microbotox.


Prislista

Antal behandlingar varierar beroende på dina individuella förutsättningar.

Ett rör, 1 500 kr (per behandlingstillfälle)

Två rör, 2 000 kr (per behandlingstillfälle)

Fyra rör, 3 000 kr (per behandlingstillfälle)

Vanligen behövs 2 rör per behandlingstillfälle.

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges endast på vår klinik i Göteborg.