Dermapen

Vad är micro needling?

För en rad olika hudproblem, har micro needling blivit en allt mer populär metod. Med hjälp av nålar orsakar Dermapen 4 en kontrollerad skada. Som en naturlig reaktion svarar kroppen med att reparera skadan. I den processen produceras kollagen i huden som bidrar till en friskare och mer spänstig hud. Dermapen 4 ger få biverkningar och har också en kortare återhämtningstid än många andra behandlingsmetoder. Den är också oberoende hudtyp och hudfärg för ett fullgott resultat.

Dermapenbehandlingen kan också göras i kombination med andra behandlingar såsom PRP (Vampyrbehandling), vitamincoctails eller andra hyaluronsyror (fillers utan injektion). Dessa arbetas in i huden med hjälp av Dermapen och åstadkommer en synergieffekt som optimerar resultatet.

Dermapenbehandlingar görs vanligen på ansikte, hals och dekolletage men kan utföras var som helst på kroppen där man vill förbättra hudens struktur.

Oftast behövs en behandlingskur om 3-6 behandlingar (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall. Behandlingstiden är 30-60 minuter, beroende på hur stort område som ska behandlas.

Boka tid via vårt bokningsformulär eller per telefon .

Dermapen 4 rekommenderas till bland annat

 • Huduppstramning- och föryngring
 • Fina linjer och rynkor
 • Stora porer
 • Akne
 • Milier
 • Pigmenteringar
 • Ärr – inklusive acne ärr, kirurgiska ärr och brännskador
 • Hudbristningar
 • Alopecia (håravfall)
 • Melasma

När bör Dermapen undvikas?

 • Botoxbehandling, två dygn efter behandling
 • Filler, två veckor efter behandling
 • Diabetes, viss ökad risk för infektion
 • Rosacea, pustulär eller nodulär typ
 • Graviditet
 • Antikoagulantia mediciner såsom Waran

Kombinationsbehandlingar med Dermapen för optimalt resultat

För att förstärka resultatet av din Dermapenbehandling kan man med fördel kombinera med hyaluronsyra (fillers utan injektion), PRP (Vampyrbehandling) eller livgivande vitamincoctailer. Materialen arbetas in i huden med hjälp av Dermapen. Behandlingarna samverkar – hudens kollegen stimuleras som ger föryngring. På djupet återfuktas huden och får tillbaka sin glans och jämna struktur.

Gör gärna en kur med tre eller fler behandlingar med ca 6 veckors mellanrum. När du träffar din behandlare kan vi skräddarsy din behandling som tillgodoser din huds specifika behov.

Hur många behandlingar behövs?

Beroende på utgångsläget krävs olika många behandlingar för ett tillfredsställande resultat. Gör man en kur rekommenderas 3-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum, men även enstaka behandlingar kan vara tillräckligt för att ge ett bra resultat.

Är behandlingen smärtsam?

Vid behandling med minsta nåldjup är behandlingen kopplat till ett minimalt obehag. Om man går djupare känns det mer, men i regel är smärtan hanterbar. Då man behandlar ärr kan man lägga på en bedövningssalva som verkar en halvtimma innan.

Hur ser man ut efter behandling med Dermapen?

Beroende på hudens känslighet kommer en rodnad och svullnad att uppstå 12–48 timmar efter behandlingen. Inom 4–5 dagar är man fullt återställd. De flesta kan dock återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, lätt rodnad och lite svullnad.

Vad är skillnad mellan dermaroller och Dermapen?
Dermapen är både mindre smärtsam, har en kortare läkningstid och ger en större effekt. Jämförande studier har gjorts, läs mer på: Micro-Needling vs Dermal Rolling

Varför är det viktigt med hygien och egenvård?

Eftersom Dermapenbehandlingen skapar temporära mikrokanaler eller mikroblödningar i huden, är det centralt att tänka på hygien och korrekt hudvård efter behandlingen. Därför rekommenderas att du:

 • Undviker att ta på det behandlade området de första timmarna
 • Undviker att duscha eller bada det behandlade området samma dag som du behandlats
 • Byter till rent örngott
 • Använder rena handdukar och baddar det behandlade området torrt de första dagarna

Följ din behandlares rekommendationer vad angår hudvårdsprodukter och din hudvårdsrutin.

Undvik följande aktiviteter i två dagar efter din Dermapenbehandling:

 • Solning
 • Make-up, 24 timmar
 • Spraytanning
 • Andra hudbehandlingar i området
 • Starka hudvårdsprodukter (t ex retinol, Alpha Hydroxyl syra)
 • Bad i swimmingpool
 • Intensiv träning
 • Alltför het dusch, bad eller bastu
 • Tatuering
 • Vaxning och rakning
 • Injektionsbehandlingar Botox och Fillers

Observera! Använd inte produkter med AHA, BHA eller PHA-syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din Dermapenbehandling.

Orginalet med patenterad teknologi

Dermapen var den första mekaniska microneedling penna på marknaden (2010) och är fortfarande marknadsledande världen över.

Med sin unika vertikala teknik, 12 tunna och sterila engångsnålar, en stark motor och en automatiskt vibrerande funktion (patenterad AOVN™teknologi), skapar Dermapen™ upp till 1300 mikrokanaler i huden per sekund. De behandlingspreparat man använder kan därför effektivt penetrera ner i huden för optimalt upptag och effekt.

Dermapen & Filorga Vitamincocktail

Dermapen kombineras med NCTF, Filorgas livgivande vitamincocktail med hela 53 aktiva ingredienser. Huden får en glans och fräsch lyster.

Dermapen & PRP (Vampyrbehandling)

Behandling med Platelet Rich Plasma, sk PRP översätts på svenska blodplättrik plasma. Metoden kallas även Dracula- eller Vampyrbehandling eftersom man använder sitt eget blod.
Behandlingen inleds med att en liten mängd blod tas från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Plasman och blodplättarna separeras från blodet genom centrifugering och stabiliseras med en gel. Plasman med hög koncentration av blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som förbättrar läkningsprocessen av skadad och åldrad hud.
PRP-plastman arbetas sedan in i huden med hjälp av Dermapen.

Behandlingen har vunnit i popularitet inom det estetiska utbudet eftersom den uppfattas naturlig och använder kroppens egna kemiska substanser.

Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på din individuella hud. För flertalet personer räcker 1–3 behandlingar per år med 6–12 veckors mellanrum. Ett behandlingsprogram utformas baserat på din huds unika kondition. Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras.

Dermapen & PRP + Filler (Hyaluronsyra)

Denna unika Dermapenbehandling kombinerar PRP (egen blodplättrik plastma) med hyaluronsyra. PRP-plastman som koncentreras till ett rör, blandas med hyaluronsyra (Cellular Matrix Regenlab). Tillsammans uppstår en synergieffekt som skapar bästa möjliga resultat av behandlingen. Blandningen arbetas sedan in i huden med hjälp av Dermapen.

Behandlingen inleds med att en liten mängd blod tas från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Plasman och blodplättarna separeras från blodet genom centrifugering och stabiliseras med en gel. Plasman med hög koncentration av blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som förbättrar läkningsprocessen av skadad och åldrad hud. Plastman blandas sedan med Hyaluronsyran, därefter arbetas mixen in i huden med Dermapen.

Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på din individuella hud. För flertalet personer räcker 1–3 behandlingar per år med 6–12 veckors mellanrum. Ett behandlingsprogram utformas baserat på din huds unika kondition. Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras.

Behandlingen ges endast i Göteborg av vår sköterska Anna mellan kl 08.00-15.00. Boka gärna via telefon +46 (0)10 - 188 47 00

Prislista

DERMAPEN

Dermapen, enstaka område 1 200 kr
Dermapen, ansikte 1 800 kr
Dermapen, ansikte och hals 2 100 kr
Dermapen, ansikte, hals och dekolletage 2 400 kr

DERMAPEN & FILORGA VITAMINCOCTAIL

Dermapen & Filorga, ansikte fr 2500kr
Dermapen & Filorga, ansikte och hals fr 2800kr
Dermapen & Filorga, ansikte, hals och dekolletage fr 3100kr

DERMAPEN & PRP

Dermapen & PRP, ansikte fr 3 300 kr
Dermapen & PRP, ansikte och hals fr 3 600 kr
Dermapen & PRP, ansikte, hals och dekolletage fr 3 900 kr

DERMAPEN & PRP + Filler (Hyaluronsyra, Cellular Matrix Regenlab)

Dermapen & PRP + Hyaluronsyra, ansikte fr 3 800 kr
Dermapen & PRP + Hyaluronsyra, ansikte och hals fr 4 100 kr
Dermapen & PRP + Hyaluronsyra, ansikte, hals och dekolletage  fr 4 400 kr

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges endast på vår klinik i Göteborg.