Fillers

Fillers för mindre rynkor och mer volym

Fillerbehandling används för att minska finare linjer och rynkor, skapa volym och förbättra hudens elasticitet och struktur. Fillers kan även användas för hudföryngring, så kallad skinbooster, av ansikte, händer, hals och dekolletage. En sådan behandling ger en uppstramande effekt av huden.

Adel Estetik använder fillers från de mest väletablerade tillverkarna

 • Restylane
 • Juvéderm
 • Belotero
 • Radiesse
 • Filorga
 • Juves
 • HYAcorp

Radiesse och Juves Simetro är två typer av semi-permanenta filler som håller längre än vanlig filler (bestående av Hyaluronsyra). De används lämpligen för konturering för käklinje, kinder, haka, händer men också till nasolabiala veck och mungipor. Radiesse kan även användas som en hudföryngring när den späds ut och injiceras ytligt under huden.

Vanliga områden att behandla är:

 • Markering av läppkontur
 • Läppförstoring och återfuktning av läppar
 • Rynkor på haka, panna, linjer mellan näsa och mun, kråksparkar, rökrynkor, skrattrynkor, bekymmersrynkor samt mungipor.
 • Formning av näsa
 • Kind- och ögonbrynslyft
 • Trötta ögon
 • Acneärr

Filler, områden

 

Visste du att..

När du gör en större behandling hos oss startar den med en professionell konsultation. Läkare med passion för skönhet och lång erfarenhet tar emot dig.

Planerar du för en större fillerbehandling använder vi en 3D kamera som visar resultatet INNAN vi börjar. Vi scannar dina vener och minimerar risken för blåmärken vid sticket.

Nålar av högsta kvalité används för minimalt obehag. Bara bästa märken på fillers används.

Självklart har vi också patientförsäkring.

Vi lyssnar på dig och skapar vackra naturliga resultat.

Filler och vaccination- är det farligt?

I världen börjar man nu vaccinera miljontals individer mot COVID-19. Många har sedan innan haft fillers och undrar om komplikationer i relation till vaccination.

Hittills har ett fåtal fall observerats där man kunnat se bieffekter av fillers efter vaccinering av Modernas COVID-19 vaccin. Symtomen har bestått av svullnad och varit övergående. De har behandlats med antihistamin och/eller kortison. Ingen individ har krävt sjukhusvård.

Det är viktigt att poängtera att du INTE bör undvika att vaccinera dig för att kunna använda fillers. Risken att bli smittad med COVID-19 är en betydligt större hälsofara än den svullnad man kunnat se hos individer som hade fillers innan vaccination.

De som fått symtom har alla tagit fillers innan sin vaccination. Ingen komplikation har hittills observerats hos de som tagit fillers efter vaccination.

Har du tidigare blivit svullen i ansiktet eller annan kroppsdel i samband med annan vaccination, rekommenderar vi att du diskuterar med din behandlande estetiska läkare. Adel Estetik erbjuder dig som patient en trygg behandling utförd av en legitimerad läkare. Vårt fokus ligger alltid på patientens säkerhet i samband med ett vackert naturligt resultat.

Detta behöver du tänka på före och efter din filler behandling

Läs vårt informationsblad inför din behandling, med tips och råd före och efter.


Prislista

Vi behandlar med Juvéderm, Belotero, Filorga med flera (Hyaluronsyra/HA filler).

HA filler 0,5 ml 2 500 kr
HA filler 1,0 ml 3 400 kr
HA filler 2,0 ml 5 900 kr
Läppar fr 3 400 kr
Näsa 3 400 kr
Nasolabialveck / sura mungipor fr 3 400 kr
Haka fr 3 400 kr
Käklinje fr 3 400 kr
Håligheter under ögon / tear throug fr 3 400 kr
Tinning / panna fr 3 400 kr
Kindben / kinder fr 3 400 kr
Rökrynkor/fina linjer 3 400 kr
Örsnibbar 2 500 kr
Hals fr 3 400 kr
Hyalase (borttagning av hyaluronsyra filler) 2 000 kr

Behandling enligt MD Codes, 1 ml Juvéderm, 3 400 kr

Paketpriser

Filler 2,0 ml 5 900 kr
1 ampull botox* + 1 ml filler 5 500 kr

*) En ampull Vistabel (50 enheter) eller Dysport/Azzalure (125 SP enheter).

Se även fillers hudföryngring och skinboosters.

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges på alla våra kliniker.


Vanliga frågor

Hur länge håller effekten av en filler?

Hur länge effekten kvarstår är individuellt och är bland annat beroende av hudtyp, livsstil, ålder samt eventuell muskelaktivitet. Läpparna är till exempel ett område som utsätts för mycket rörelse, därför kommer fillern att avlägsnas snabbare i det orådet. Dessutom beror det på vilken typ av filler du använder och med vilken teknik den injiceras. Man brukar också säga att en andra fillerbehandling i regel håller längre om den utförs inom 6 månader från en första behandling.

Majoriteten av de som behandlats upplever att 50-80% av effekten kvarstår 6 månader vid behandling av rynkor och veck.

Av de fillers som Adel Estetik valt att arbeta med är Radiesse den produkt som håller längst. Beroende på vilket område som injiceras håller resultatet minst 12 månader.

Hur fungerar en filler?

En filler från Juvederm, Restylane, Belotero eller Emervel innehåller hyaluronsyra som injiceras under huden med en tunn nål. Hyaluronsyra finns naturligt i vår hud, den har en bevarande och återfuktande effekt som gör att huden ser ser frisk och fräsch ut. När vi åldras minskar dock hyaluronsyra i huden vilket leder till ökad torrhet och minskad volym.

Gelen som injiceras fyller ut rynkor och linjer, bygger upp konturer och diskret ger mer volym. Fillern innehåller också bedövningsmedlet lidokain, som gör att behandlingen blir behagligare.

På vilket sätt skiljer sig Radiesse från en traditionell filler?

Fillern Radiesse innehåller Kalciumhydroxylapatit, ett syntetiskt kalcium som är ett biologiskt material. Det har använts i över tjugo år inom ortopedi, tandvård och öron-näsa-halsvård.

Radiesse ger ett omedelbart resultat i likhet med andra fillers. Skillnaden är att effekten håller minst 12 månader eller mer samtidigt som den stimulerar kollagenproduktionen. Resultatet blir både mer volym i det injicerade området och samt en mer elastisk och jämnare hud.

Radiesse kan i likhet med andra fillers användas för behandling av nasolabiala rynkor, skapa och forma kindben, haka, käklinjer, näsryggar och skapa volym på handryggar. Dessutom kan produkten användas för hudföryngring, en slags skinbooster. Då stimuleras kollagenproduktionen och hudens elasticitet och vitalitet ökar gradvis.

Radiesse kan INTE injiceras mellan ögonbryn, i läpparna eller under ögonen.

Effekten av Radiesse finns dokumenterad i flera vetenskapliga studier. Produkten har funnits på marknaden sedan 2004 och är godkänd i Europa och är FDA godkänd i USA sedan 2006.

Finns det några bieffekter med filler?

Det kan uppstå svullnader, klåda, rodnad och blåmärken i samband med behandlingen. Symptomen är övergående och brukar försvinna inom en vecka. Ibland kan svullnaden sitta i längre.

Vad ska man tänka på efter behandling med filler?

Så länge man har en svullnad i det injicerade området skall solning och bastubad undvikas.

Undvik att röra vid det behandlade området direkt efter din behandling eftersom det kan ge upphov till onödig svullnad.

Finns det några kontraindikationer?

Man bör undvika att injicera filler på områden med pågående infektion som till exempel pågående acne eller herpes. Avvakta tills infektionen har försvunnit.

Om du är gravid, ammande eller har tendens till ärrbildning skall du heller inte göra någon fillerbehandling.