Skinboosters

Hudföryngring med Juvéderm Volite & Radiesse

Adel Estetik arbetar med många märken. För just hudföryngring väljer vi Juvéderm Volite samt Radiesse. Skillnaden mellan preparaten är både innehållet men också att de verkar på olika sätt.

Juvéderm Volite fungerar mer återfuktande på huden, även om den också ger en viss kollagenstimulering. Huden känns mindre stram och efter en behandling ser man direkt fräschare ut. Juvéderm Volite är också mycket lämpligt för att skapa diskreta läppkontureringar såväl som att ta bort sk “årsringar” på halsen. Resultatet varar ca 6-9 månader.

Radiesse verkar mer djupgående och skapar framförallt en mycket effektiv kollagenproduktion som varar i 12 månader eller mer. Huden kommer på sikt att bli tjockare, mer elastisk och jämn. Behandling med Radiesse behöver endast göras en gång. Radiesse ger en direkt synbar effekt efter behandling men det slutgiltiga resultatet kan observeras 3 månader efter. Då har kollagenproduktionen i det injicerade området satts igång och på så vis stramat upp huden.

Juvéderm Volite eller Radiesse passar särskilt bra för att behandla hals, décolletage, händer, överarmar och örsnibbar. Dessutom är behandlingen utmärkt för att ta bort tunna fina rynkor runt munnen, på kinderna med mera. För behandling av acneärr kan man kombinera med vanlig filler.

Samtliga produkter ökar kollagenproduktionen. Radiesse ger dock en avsiktligt större kollagenstimulering än Juvéderm Volite. Å andra sidan bidrar Juvéderm Volite till en ökad fuktåterställning som ger huden ett fräschare intryck.

Skinbooster, områden

Juvéderm Volite

Huden innehåller hyaluronsyra, en naturlig sockerart med stor förmåga att binda vatten. Det är också hyaluronsyra som ger huden dess volym och elasticitet. När huden åldras minskar mängden, vilket leder till en rynkigare och mer hopsjunken hud.

Juvéderm Volite består av en tunnflytande gel som innehåller hyaluronsyra och injiceras för att ge tillbaka hudens fuktbalans. I likhet med andra fillers innehåller det lokalbedövning och behandlingen går snabbt och enkelt. Huden blir slätare, yngre och får en ny fräschör. Effekten är diskret och kommer stegvis.

Med Juvéderm Volite krävs endast en behandling, effekten håller ca 6-9 månader.

Vetenskapliga studier har också visat att man får ytterligare utslätning och hudelasticitet under månaderna efter en behandling med en skinbooster. Elasticiteten förbättras ända upp till 6 månader efter behandlingen, vilket beror på att kroppens eget kollagen har stimulerats.

Radiesse

En liknande produkt är den mer långtidsverkande produkten Radiesse. Den består av syntetiskt kalcium, ett biologiskt material som har använts över tjugo år inom ortopedi, tandvård och öron-näsa-halsvård.

Effekten varar i 12 månader eller längre. Radiesse är unik genom att den kan användas både som en vanlig filler och och för hudföryngring. Produkten ger tydlig utfyllnad och volymökning samt genom att fibroblaster aktiveras och kollagenproduktionen stimuleras. Resultatet blir en föryngrad och fräschare hud.

Radiesse passar utmärkt att användas för hudföryngring av händer. Effekten kan ses direkt men på lång sikt kommer också huden att bli fastare och se unge ut. Radiesse är den enda FDA-märkta fillern som återuppbygger kollagenet på handryggen.

Radiesse passar utmärkt att användas för hudföryngring av händer. Effekten kan ses direkt men på lång sikt kommer också huden att bli fastare och se unge ut.


Prislista

Behandling Volym Pris
Juvéderm Volite 1,0 ml 3 000 kr
Radiesse hudföryngring 1,5 ml 4 000 kr

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges på alla våra kliniker.


Vanliga frågor

Vilka rynkor kan behandlas med Juvéderm Volite?

Juvéderm Volite är mer tunnflytande än andra hyaluronsyra fillers och passar därför bra för behandling av fina linjer och de allra första diskreta rynkorna.

Hur länge håller effekten av Juvéderm Volite?

Hur länge effekten kvarstår är individuellt och är bland annat beroende av hudtyp, livsstil och ålder. Dessutom beror med vilken teknik som produkten injiceras. Vanligtvis varar resultatet ca 6-9 månader.

Hur fungerar Juvéderm Volite?

Juvéderm Volite injiceras i micro-doser under huden med en tunn nål. Hyaluronsyra finns naturligt i vår hud, den bevarar och återfuktar den så att den ser frisk och fräsch ut. När vi åldras minskar dock hyaluronsyra i huden vilket leder till ökad torrhet och minskad volym.

Gelen som injiceras återfuktar huden på djupet. I motsats till hudkrämer som man lägger på hudens yta så arbetar Juvéderm Volite inifrån och ut.

Juvéderm Volite innehåller också bedövningsmedlet lidokain, som gör att behandlingen blir behagligare.

På vilket sätt skiljer sig Radiesse från Juvéderm Volite?

Radiesse innehåller Kalciumhydroxylapatit, ett syntetiskt kalcium som är ett biologiskt material. Det har använts i över tjugo år inom ortopedi, tandvård och öron-näsa-halsvård.

Skillnaden mot Juvéderm Volite är att effekten av Radiesse håller minst 12 månader eller mer samtidigt som den stimulerar kollagenproduktionen mycket effektivt.

Effekten av Radiesse finns dokumenterad i flera vetenskapliga studier. Produkten har funnits på marknaden sedan 2004 och är godkänd i Europa och är FDA godkänd i USA sedan 2006.

Finns det några bieffekter med Juvéderm Volite och Radiesse?

Det kan uppstå svullnader, klåda, rodnad och blåmärken i samband med behandlingen. Symptomen är övergående och brukar försvinna inom en vecka. Ibland kan svullnaden sitta i längre.

Vad ska man tänka på efter en hudföryngringsbehandling?

Så länge man har en svullnad i det injicerade området skall solning och bastubad undvikas.

Undvik att röra vid det behandlade området direkt efter din behandling eftersom det kan ge upphov till onödig svullnad.

Finns det några kontraindikationer?

Man bör undvika att injicera områden med pågående infektion som till exempel pågående acne eller herpes. Avvakta tills infektionen har försvunnit.

Om du är gravid, ammande eller har tendens till ärrbildning skall du heller inte göra någon behandling.