fbpx

Ultherapy

Ett synbart lyft utan kirurgi

Många upplever att det börjar hänga och huden blir slapp. Men det känns ändå för tidigt att ta till kniven. På marknaden finns många metoder som utlovar fantastiska resultat utan kirurgi. Det är en djungel att välja något som man med säkerhet vet kan ge resultat.

Adel Estetik erbjuder Ultherapy, en metod som faktiskt skapar ett lyft genom att huden stramas åt på ett mycket synbart sätt. Den skiljer sig från andra kosmetiska behandlingar eftersom det når kirurgiska djup utan att skada ytan på huden. Metoden går ut på att ljudvågor når djupt ner i hudens djupaste lager och skapar en kollagenstimulering. Processen sätts i gång direkt efter behandlingen men det är först efter 3-5 månader som man kan se det slutliga resultatet. En skintightening skapar lyftet.

Ultherapy är också bland de få metoder som åstadkommer ett faktiskt lyft och som den amerikanska socialstyrelsen (FDA) godkänner.

Det är viktigt att påpeka att metoden aldrig kan likställas med ett traditionellt ansiktslyft. Den skall ses som ett bra alternativ till kirurgi, behandlingen är näst intill smärtfri, man slipper en lång konvalescenstid och inte minst, ingen ärrbildning uppstår.

Det finns många möjligheter att skapa vackra resultat. Ultherapy förebygger åldrandeprocessen och stramar samtidigt upp huden när kollagenbildningen sätts igång. För att försköna, förstärka och släta ut, rekommenderar vi att du kompletterar behandlingen med fillers, Botox och ibland laserpeeling. Vid en konsultation om Ultherapy, passa på att fråga din doktor om helhetslösningar och kompletterande behandlingar som kan skapa det resultat du vill åstadkomma.

Ultherapy är den metod som når kirurgiskt djupa nivåer utan att använda kniv. I jämförelse med både radiofrekvens och laser, skapar därför Ultherapy med sin precision ett effektivare resultat.

Hur kan Ultherapy hjälpa dig?

Vi har alla individuella förutsättningar för hur vi åldras. På samma sätt finns det individuella skillnader på hur vi kommer svara på en behandling. De viktigaste faktorerna som påverkar resultatet är ålder (kollagenproduktionen är effektivare ju yngre vi är), hur mycket underhudsfett som finns i behandlingsområdet och hur mycket kollagen huden har innan behandlingen påbörjas. Är huden för slapp kommer resultatet inte bli lika effektivt. I sådana kan ett eventellt kirurgiskt ansiktslyft vara att föredra.

De vanligaste områdena att behandla

Käklinje: Man upplever att det inte längre finns en markerad gräns mellan hals och käke. Genom Ultherapy stramas huden upp och käklinjen förstärks.

Ögonbrynslinje: Ögonlocken har sjunkit ihop, huden kring ögat känns slapp och man ser i allmänhet trött ut. Genom att åstadkomma ett lyft i pannan, höjs ögonbryn och därmed också ögonlocken. Blicken blir piggare! Passar bra för den som inte vill göra ett pannlyft.

Kinder / mellanansiktet: Nasolabialvecken är tydliga och kinderna börjar hänga. Ultherapy behandlingen skapar ett lyft i det behandlade området som reducerar häng och slapphet.

Undre haka och hals: Man upplever att hakan börjar hänga. Halsen har fått tydliga ringar och ser i allmänhet slappare ut. Efter behandling stramas huden i det behandlade området upp och detta skapar ett lyft. Hakan blir mindre, halsen ser yngre ut.

Område runt munnen: Rynkor kring munnen börjar synas. Ultherapy slätar ut och reducerar rynkorna.

Mage: Huden på magen är slapp och har förlorat sin spänst, vilket inte är ovanligt efter graviditet men också i takt med att man åldras. Ultherapy stramar upp och slätar ut efter en behandling.

Stuss: Rumpan förlorar med åldern sin form och hudens elasticitet minskar. Bristningar blir mer synliga. Ultherapy skapar mer fasthet och reducerar streck och märken.

Lår insida: Huden kring lårets insida förlorar sin elasticitet, och med det blir celluliter mer synbara. Genom Ultherapy stramas huden upp och blir fastare.

Lår utsida: Huden kring lårets utsida förlorar sin elasticitet. Genom Ultherapy stramas huden upp och blir fastare.

När kan jag förvänta mig ett fullt resultat?

Ett synbart resultat syns vanligen direkt efter behandling. Men den verkliga effekten kommer efter 30 dagar och framåt. Kollagenprocessen som sätts igång omedelbart efter behandlingen, kommer att vara upp till 5 månader. Det slutliga resultatet kan därför inte ses förrän fem månader efter behandlingstillfället.

Hur länge varar resultatet?

Eftersom vi alla har individuella förutsättningar att läka, åldras och även stimulera kollagenproduktionen, varierar resultatets varaktighet. Beroende på ålder, livsstilsfaktorer och genetisk disposition, bibehålls effekten mellan 1-4 år eller längre. Gör du om behandlingen inom ett år, kommer resultatets varaktighet öka. Hur mycket beror åter igen på dina individuella förutsättningar. Även om du gjort en Ultherapy-behandling, kan den naturliga åldringsprocessen inte stoppas. Därför måste behandlingen upprepas efter ett antal år för bibehållet resultat.

Hur mycket kostar det?

Till skillnad från många kostnadsintensiva metoder som gör anspråk på att skapa lyft, erbjuder Ultherapy resultat efter endast en behandling. Många beslutar sig för att pröva med ett område och det är inte ovanligt att man sedan vill göra hela ansiktet och halsen.

Beslutar du dig för att behandla hela ansiktet och halsen samtidigt blir priset lägre.

Övriga områden såsom insida och utsida lår, stuss, mage, och hudbristningar ges ett kostnadsförslag efter konsultation.

Finns det några bieffekter?

En viss svullnad, ödem, kan uppstå direkt efter behandlingen och varar några veckor. Den lägger sig dock snart. Vid det behandlade området kan en känsla av stumhet, stickningar och ömhet uppstå. Mycket sällan får du blåmärke men det kan ske i sällsynta fall.

Med fel behandlare utan kunskap och kompetens, kan resultatet skapa asymmetri och stor skada.

Spelar det någon roll vem som utför behandlingen?

Ultherapy kräver att en legitimerad läkare eller sjuksköterska behandlar. Det är centralt att behandlaren genomfört utbildningen som krävs för att få arbeta med Ultherapy.

Tekniken är avancerad och förutsätter mycket kunskap och kompetens för att kunna hanteras. Skulle Ultherapy maskinen komma ”i fel händer” kan behandlingen skapa asymmetri och stor skada. Vi rekommenderar därför alltid att du kontrollerar att din behandlare har den kompetens och utbildning som krävs. Dessutom finns en rad olika kopior av maskinen på marknaden. Se till att du behandlas med originalutrustningen eftersom resultatet blir effektivare.

Gör det ont?

När ultraljudvågor når hudens djupaste lager upplever många en pirrande känsla som stramar. Obehaget är för de flesta fullt hanterbart och i många fall helt smärtfritt.

Hur går det till?

I likhet med andra ultraljud placeras en slät sond på huden. På en skärm ser din läkare en bild som åskådliggör hudens olika lager. På så vis kan man exakt rikta energin till rätt nivå. Det är också denna precision som gör metoden så effektiv och skiljer sig från till exempel radiofrekvens och laser. Samma sond används sedan för att leverera låga nivåer av värme i precis rätt djup under huden för att uppnå optimal effekt. Samtidigt kommer ytan på huden att vara helt opåverkad.

Den riktade energin kommer starta en process som stimulerar tillväxten av nytt kollagen. En gradvis åtdragande och uppstramande effekt inträffar, vilket resulterar i ett naturlig lyft av huden över tiden.

Ingen konvalescens behövs efter behandling.

Finns det några kontraindikationer?

Vi rekommenderar att undvika Ultherapy om:

 • Du är gravid eller ammar
 • Gjort ett trådlyft inom det senaste året
 • Har öppna sår på behandlingsområdet
 • Har en svår aktiv akne
 • Har aktiva implantat (tex pacemaker, defibrillator) eller metallimplantat vid behandlingsområdet
 • Har tendens att få keloider (ärrbildning)

Kan jag göra Ultherapy om jag har filler eller Botox?

Ultraljudsvågorna når mycket djupare i huden än fillern sitter. Ändå rekommenderar vi att du väntar 1-2 månader att göra Ultherapy behandling om du ska behandla samma område som fillern sitter.

Botox kan däremot göras innan eller efter din Ultherapy behandling, dock inte samma dag.

Ultherapy i korthet

 • Skapar ett synbart lyft utan kirurgi samt slätar ut rynkor och fina linjer.
 • Vanliga behandlingsområden är panna, kinder, käklinje, haka, hals och dekolletage. Även stuss, insida och utsida lår, samt bristningar är normalt.
 • Omedelbart efter behandling påbörjas en kollagenstimulerande process som ökar hudens spänst.
 • Resultat syns direkt efter behandling, men slutgiltigt resultat efter 2-5 månader.
 • Ersätter inte ett kirurgiskt ansiktslyft men är den effektivaste alternativa icke-invasiva metoden.
 • FDA-godkänd. Amerikanska socialstyrelsen har särskilt höga krav på vetenskaplighet och replikerbara resultat för att en metod ska bli godkänd.
 • Låg smärta, ingen konvalescens. Hög säkerhet.
 • Behandlingen görs endast EN GÅNG för att uppnå resultat. Ett FÅTAL individer kan behöva en kompletterande behandling (med reducerat pris).
 • Resultatets varaktighet är mellan 1-4 år, ibland mer. Beror på individens individuella förutsättningar såsom ålder, gener och livsstil.
 • Vid upprepad behandling inom ett år, ökar resultatets varaktighet med mer än dubbelt så lång tid.

 

Ansikte

Ögonbryn

Nedre ansikte

Hals

Dekolletage

 


Prislista

Område Pris
Runt ögonen, inkl. ögonbryn 10 000 kr
Runt munnen 8 000 kr
Runt ögon och mun 15 000 kr
Halsen 13 000 kr
Nedre ansiktet (käklinje, kinder och under hakan) 18 000 kr
Nedre ansiktet och hals 22 000 kr
Hela ansiktet 23 000 kr
Hela ansiktet och hals 30 000 kr
Mage, litet område fr 10 000 kr
Mage, mellan område fr 18 000 kr
Mage, stort område fr 28 000 kr

För andra områden ges pris i samband med konsultationen.

För att kunna avgöra om du har rätt förutsättningar för att utföra behandlingen, är det viktigt att du går på en konsultation innan du bokar tid för själva behandlingen. Konsultationen är obligatorisk och kostar 300 kr. Bestämmer du dig för att utföra behandlingen ingår konsultationen i priset.

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges endast på vår klinik i Göteborg.