Hals och dekolletage

Hals och dekolletage

Vad vill du förbättra? Kombinationsbehandlingar är oftast bästa lösningen.

Med åren förlorar huden sin elasticitet och spänst till följd av kollagenminskning. Minskad bentäthet, volymförlust, torr hud och pigmentförändringar är också mycket vanliga på halsen och dekolletaget. Orsakerna är både livsstilsbetingade såväl som genetiska.

Vanliga problem

  • Rynkor
  • Slapp hud
  • Senig hals (Turkey Neck)
  • Godartade hudförändringar, tex vårtor och pigmentförändringar

Åtgärder

Det du vill förändra eller justera kan många gånger ha flera lösningar. Ofta krävs olika typer av behandlingar för att uppnå ett fullgott resultat. Behandlingen kan ge en direkt synbar effekt. Men ibland krävs tålamod eftersom effekten inte kommer omedelbart. Därför lägger vi gärna upp en individuell behandlingsplan för både lång och kort sikt.

Nedan följer exempel på hur du kan behandla de vanligaste problemen.  Baserat på vår kliniska erfarenhet informerar vi om de mest framgångsrika åtgärderna.

Fillers

När rynkorna är djupa, kan det vara mycket effektivt att behandla med fillers. Resultatet kan ses omedelbart och varar mellan 6-12 månader beroende på val av filler.

Med filler kan man också ge en kollagenstimulerande behandling som på sikt slätar ut och ökar hudens elasticitet. Resultatet kan till viss del observeras direkt men den slutgiltiga effekten kommer efter ett par månader då kollagenprocessen kommit igång fullt ut.

Botox (Nefertite Neck Lift)

Att injicera små mängder Botox har en muskelavslappnande effekt på de muskler som omgärdar halsen. När musklerna försvagas kommer senor kring halsen att synas mindre, halsen får ett synbart lyft som ger ett föryngrat utseende.

Effekten sitter ca 3 månader.

Laserbehandling

Den kollagenstimulerande behandlingen med laser ökar elasticiteten och därmed reduceras rynkorna. Det krävs i regel 4 behandlingar med 3 veckors mellanrum för ett tillfredsställande resultat.

Med hjälp av laser kan också hudförändringar och åldersfläckar mycket effektivt tas bort. I regel krävs mellan 1-3 behandlingar beroende på fläckarnas storlek och djup.