Näsa

Behandling av näsa

Näsan är en central del av personligheten, den sitter mitt på ansiktet och är oundviklig att se. Den består av benskelett, brosk och muskulatur, dess form beror på ärftliga faktorer.

Det finns många som vill ändra form på sin näsa, kanske för att man inte är nöjd med sin profil. Det kan finnas en puckel som man vill ta bort eller kanske korrigera en nästipp som buktar nedåt. Även näsrynkor kan ibland vara besvärande.

Vanliga problem

  • Näsan har en puckel
  • Näsan är sned
  • Nedåtbuktande nästipp i samband med leende
  • Rynkor på näsryggen (Bunny Lines)

Vilka metoder kan korrigera näsans profil och utseende utan operation?

Om man inte är redo att ta steget att göra en näsplastikoperation, finns det andra lösningar som kan korrigera näsprofilen för att bättre harmoniera med resten av ansiktets proportioner.

Baserat på vår kliniska erfarenhet informerar vi om de mest framgångsrika åtgärderna.

Fillers

Fillers kan justera näsryggar som är puckelformade eller som är sneda. På så vis kan man skapa en rak och mer symmetrisk profil som harmonierar väl med ansiktet som helhet.

Till skillnad från en näsoperation, är resultatet inte bestående men man slipper mycket obehag och lång konvalescens med gips och blåmärken. Effekten av en näskorrigering med filler är också direkt synbar och varar i regel mellan 1-2 år.

Daily Mail summerar upp fördelarna med fillers som ett gott alternativ till näsoperation.

Botox

Det kan ibland vara besvärande att muskulaturen som finns kring näsan, får nästippen att röra sig då man talar eller ler.

Med hjälp av Botox kan muskulaturen försvagas, resultatet blir en mer uppåtgående nästipp som är orörlig i förhållande till munnens rörelser.

De rynkor som uppstår över näsryggen (Bunny Lines), särskilt i samband med att man spänner eller kisar med ögonen, kan också framgångsrikt behandlas med Botox.

Effekten av Botox sitter ca 4 månader.