Dynamiska rynkor

Vad kan vi behandla

Muskelavslappnande estetiska behandlingar kombineras ofta med användning av fillers och laserbehandlingar för att uppnå bästa möjliga resultat.

Argrynkan / bekymmersrynkor / området mellan ögonbrynen

Behandlingen syftar till att minska lodräta linjer och rynkor mellan ögonbrynen. Dessa rynkor uppstår ofta när individen kniper ihop ögonbrynen. Muskelavslappnande injiceras i musklerna i glabellaområdet för att temporärt förhindra deras sammandragning. Detta resulterar i en avslappning av musklerna och en minskning av rynkor och linjer. Effekt 3-4 månader.

Kråksparkar / skrattlinjer / rynkor vid ögonens yttre hörn

Behandlingen syftar till att minska dynamiska rynkor som bildas på grund av upprepade ansiktsuttryck som att le och skrattar. Observera att behandlingen påverkar inte nämnvärt permanenta rynkor runt ögonen.

Rynkor i pannan

Botox behandlingen syftar till att minska utseendet på horisontella dynamiska rynkor på pannan. Dessa rynkor uppstår när individen ofta lyfter upp ögonbrynen. Många individer med låga ögonbryn, hängande ögonlock och extra hudveck i pannan tenderar att ofta höja på brynen. När musklerna i pannan används uppstår naturligt mer rynkor.

En komplikation till behandling av pannan, är påverkan på ögonbrynen: När botulinumtoxin injiceras kan det spridas till omgivande muskler och påverka deras funktion. Detta kan leda till att ögonbrynen lyfts eller sänks på ett oönskat sätt. Resultatet kan vara ett onaturligt utseende eller asymmetriska ögonbrynen. Ofta kan det åtgärdas vid återbesöket.

Lyft av ögonbrynen

Behandlingens syfte är att skapa ett lyft av ögonbrynen. Botulinumtoxin injiceras i specifika muskler som mellan ögonbrynen, runt ögonbrynen och en lagom dos i pannan. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar; individens anatomiska förutsättningar avgör om behandlingen passar individen och ger ett önskat resultat.

Gummy Smile / tandköttssmile

Gummy smile är ett tillstånd där överläppen dras uppåt när man ler, vilket resulterar i att en betydande mängd tandkött blir synligt. För en del individer kan det upplevas estetiskt störande.

Syftet med behandlingen är att behandla överläppsmusklerna för att minska deras kraft att lyfta överläppen när man ler och därmed minska exponeringen av tandköttet.

Avsmalning av ansiktet / käkmusklerna

Behandlingen bidrar till en subtil avsmalning av ansiktet i estetiskt syfte. Även problem med tandgnissling och tandpressning, se medicinsk botox.

Hals, spända halsmuskler som drar ner ansiktet, sk Nefertitelyft

Muskelavslappnande medel injiceras för att få de muskler som drar ner den nedre delen av ansiktet att slappna av. Halsbanden som ofta framträder i takt med åldrande och tunn hud, blir mindre synliga och käklinjen blir mer framträdande.

Rynkor runt munnen

Muskelavslappnande behandling runt munnen kan med mycket små doser av botulinumtoxin behandla dynamiska rynkor som uppstår när munnen är i rörelse. Statiska rynkor som är synbara när munnen är avslappnad, behandlas med filler, PRF/PRP och icke-invasiva kosmetiska procedurer såsom laser, radiofrekvens och microneedling.

Lip flip

Behandlingen syftar till att skapa en illusion av en fylligare överläpp utan faktisk volymökning. Effekten varar ca 4-6 veckor. Biverkningen kan vara nedsatt rörelse i överläppen, vilket ger svårighet att uttala vissa ljud, vissla, sjunga, le eller dricka. Effekterna är tillfälliga.

Sura mungipor

Behandlingen syftar att minska de nedåtriktade mungiporna och skapa ett mer avslappnat och lyft uttryck av mungiporna.

Hakan

Behandlingen syftar till att minska framträdande ”apelsinhud” eller gropar på hakan.

Bunnylines / rynkor på näsan / kaninrynkor

Syftet med behandlingen är att minska rynkorna som bildas på sidorna av näsan. Dessa rynkor syns ofta när man ler och skrattar.

Näsvingar / avsmalning

Behandlingen syftar att minska rörelsen av musklerna som vidgar näsvingarna.

Lyft av nästippen

Syftet med behandlingen är att ge nästippen ett lätt lyft genom att injicera botulinumtoxin i specifika muskler runt näsan, dvs försvaga kraften på den sk depressor septi nasi-muskeln, som drar nästippen nedåt.

Asymmetrier i ansiktet

Muskler i ansiktet med olika kraft, kan resultera i en asymmetri, tex man ler snett. Genom muskelavslappnande behandling av den starkare muskeln, kan man åstadkomma en balanserad profil.

Svettning, ej överdriven

Behandling av t.ex. armhålor bidrar till att reducera svettning för ökad komfort. Vid indikation för patologisk överdriven svettning, sk hyperhidros, se medicinsk botox.

Håravfall

150 units Botox injiceras på ett 30-tal punkter. På så vis stimuleras cirkulationen i hårbotten och därmed förbättras hårkvalitet och hårtillväxt. För bästa resultat rekommenderas minst två sessioner med 2-3 månaders intervall.

Hudföryngring, microbotox med vitamincocktail

Kombinera microbotox med med den biovitaliserande vitamincocktailen NCTF 135 HA (3 ml), rik på vitaminer, mineraler, antioxidanter och hyaluronsyra. Den näringsrika blandningen minskar stora porer, fina linjer och rynkor samtidigt som den återfuktar och ger huden en strålande lyster. För bästa resultat rekommenderas två sessioner med 1 till 2 månaders intervall.