Hudföryngring med fillers

Huduppstramning med kollagenstimulerande filler

Med åren blir huden slapp och förlorar sin spänst. Rynkor och linjer framträder och huden åldras. Ett snabbt och effektivt sätt att strama upp och återge huden vitalitet är att behandla med kollagenstimulerande filler, t.ex. Radiesse och Juves Simetro.

Radiesse innehåller ett kroppeget biologiskt material (Calcium Hydroxyapatite) som har använts sedan 80-talet inom ortopedi, tandvård och öron-näsa-halsvård. Materialet har en mycket hög patientsäkerhet.

Fakta om kollagenstimulerande fillers

Syfte: Huduppstramning & kollagenstimulering. Kan även fylla grövre rynkor och konturera haka, käklinje och kindben som en traditionell filler.

Behandlingsområden:

 • Ansikte
 • Hals
 • Dekolletage
 • Händer
 • Stuss
 • Knän
 • Underarmar
 • Mage

Slutgiltig effekt: Efter ca 3 månader

Hållbarhet: Minst 1 år beroende på dina biologiska förutsättningar


Återfukta med en skinbooster

När huden känns torr och glåmig kan det passa bra att göra en skinboosterbehandling. Med fillern Juvéderm Volite eller Restylane Skinboosters ger man huden en extra fuktdos som återskapar lyster, spänst och bidrar till en jämnare yta.

Huden innehåller hyaluronsyra, en naturlig sockerart med stor förmåga att binda vatten. Det är också hyaluronsyra som ger huden dess volym och elasticitet. När huden åldras minskar mängden, vilket leder till en rynkigare och mer hopsjunken hud.

En skinbooster består av en tunnflytande gel som innehåller hyaluronsyra och injiceras för att ge tillbaka hudens fuktbalans. I likhet med andra fillers innehåller den lokalbedövning. Behandlingen går snabbt och enkelt att göra och är förenad med lite obehag.

Efter några behandlingar (enligt din behandlares rekommendation), kommer du att känna att din hud blir slätare, har mer lyster och är mer elastisk. Fina linjer och skavanker minskar och du ser piggare och fräschare ut.

Fakta om fuktgivande fillers

Behandlingsområden:

 • Ansikte
 • Hals
 • Dekolletage
 • Händer
 • Fina linjer på hals, runt munnen och ögonen

Slutgiltig effekt: Direkt

Hållbarhet: 6 till 9 månader beroende på dina biologiska förutsättningar

Vanliga områden att använda hudföryngrande fillers eller skinboosters är ansikte, hals, dekolletage och händer.

Detta behöver du tänka på före och efter din filler behandling

Läs vårt informationsblad inför din behandling, med tips och råd före och efter.


Prislista

Vi behandlar med Radiesse, Juves Simetro med flera.

Ansikte fr 2 500 kr
Hals fr 2 500 kr
Händer fr 2 500 kr
Dekolletage fr 2 500 kr

Pris för andra kroppsdelar ges i samband med konsultation.

Se även fillers och fillers kroppskonturering.

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges på alla våra kliniker.


Vanliga frågor

Vilka rynkor kan behandlas med Juvéderm Volite?

Juvéderm Volite är mer tunnflytande än andra hyaluronsyra fillers och passar därför bra för behandling av fina linjer och de allra första diskreta rynkorna.

Hur länge håller effekten av Juvéderm Volite?

Hur länge effekten kvarstår är individuellt och är bland annat beroende av hudtyp, livsstil och ålder. Dessutom beror med vilken teknik som produkten injiceras. Vanligtvis varar resultatet ca 6-9 månader.

Hur fungerar Juvéderm Volite?

Juvéderm Volite injiceras i micro-doser under huden med en tunn nål. Hyaluronsyra finns naturligt i vår hud, den bevarar och återfuktar den så att den ser frisk och fräsch ut. När vi åldras minskar dock hyaluronsyra i huden vilket leder till ökad torrhet och minskad volym.

Gelen som injiceras återfuktar huden på djupet. I motsats till hudkrämer som man lägger på hudens yta så arbetar Juvéderm Volite inifrån och ut.

Juvéderm Volite innehåller också bedövningsmedlet lidokain, som gör att behandlingen blir behagligare.

På vilket sätt skiljer sig Radiesse från Juvéderm Volite?

Radiesse innehåller Kalciumhydroxylapatit, ett syntetiskt kalcium som är ett biologiskt material. Det har använts i över tjugo år inom ortopedi, tandvård och öron-näsa-halsvård.

Skillnaden mot Juvéderm Volite är att effekten av Radiesse håller minst 12 månader eller mer samtidigt som den stimulerar kollagenproduktionen mycket effektivt.

Effekten av Radiesse finns dokumenterad i flera vetenskapliga studier. Produkten har funnits på marknaden sedan 2004 och är godkänd i Europa och är FDA godkänd i USA sedan 2006.

Finns det några bieffekter med Juvéderm Volite och Radiesse?

Det kan uppstå svullnader, klåda, rodnad och blåmärken i samband med behandlingen. Symptomen är övergående och brukar försvinna inom en vecka. Ibland kan svullnaden sitta i längre.

Vad ska man tänka på efter en hudföryngringsbehandling?

Så länge man har en svullnad i det injicerade området skall solning och bastubad undvikas.

Undvik att röra vid det behandlade området direkt efter din behandling eftersom det kan ge upphov till onödig svullnad.

Finns det några kontraindikationer?

Man bör undvika att injicera områden med pågående infektion som till exempel pågående acne eller herpes. Avvakta tills infektionen har försvunnit.

Om du är gravid, ammande eller har tendens till ärrbildning skall du heller inte göra någon behandling.