Behandling av nagelsvamp

Behandling av nagelsvamp med Laser

Nagelsvamp kan vara svårbehandlat och många försöker få bort den med traditionell behandling utan att lyckas. Med hjälp av Fotona Laser kan du effektivt behandla din fotsvamp. Fördelarna är många:

  • Effektiv behandling
  • Inga biverkningar
  • Inga kemikalier används
  • Ingen oral eller lokal medicin krävs
  • Resultat visas när nageln växer ut, dvs ca 6 mån

Symtom

Vanliga symtom på nagelsvamp är:

  • Tjocka naglar
  • Gula missfärgade naglar
  • Naglarna sitter för tätt mot nagelbädden
  • Naglarna får sprickor

Varför laser?

Traditionell behandling kan vara mycket utdragen. Man behandlar av med hjälp av lokala kemikalier/nagellack. Ofta krävs även oral medicinering. Kemikalierna kan fungera om svampen sitter ytligt på nageln. Men då svampen sitter djupare är det en utmaning att bli av med.

Laser ett är bra alternativ när man vill slippa kemikalier och mediciner. Med hjälp av Nd:Yag Fotona laser hettas hela nageln upp och når nagelbanden och nagelbädden där svampen har bitit sig fast. Lasern dödar succesivt svampen vilket bidrar till att den nagel som växer ut blir frisk. Eftersom det tar lång tid för nageln att växa, kan det ta upp till 12 månader innan man ser fullt resultat. Vid avancerad nagelsvamp växer nageln ännu långsammare, och det kan ta upp till 2 år innan nageln är fullt frisk.

Hur många behandlingar krävs?

Beroende på nagelsvampens omfattning varierar antalet behandlingar som krävs för ett fullgott resultat. Vid konsultationen görs en bedömning och vi lägger upp en individuell behandlingsplan.

Vanligen görs en behandling per vecka under ca 4-6 veckor.

Resultatet

Tiden tills man når ett fullgott resultat är beroende av hur avancerad nagelsvamp man har. Sitter svampen ytligt krävs färre behandlingar. Sitter den djupt är nageln oftast deformerad och förtjockad och har påverkats ända ned till nagelbädden. Behandlingen kommer då kräva tålmodighet innan nageln är helt frisk.


Prislista

Pris per behandling: 2 000 kr

Paketpris, 4 behandlingar, 6 000 kr

Inför behandlingen är konsultation obligatorisk för att avgöra dina förutsättningar. Kostnad 300 kr, utförs behandlingen ingår den i priset.

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges endast på våra kliniker i Stockholm och Göteborg.