UltraCol PDO-injektion

Vad är UltraCol PDO-injektion

  • Ger kollagenstimulering, huduppstramning, hudföryngring & förbättrad hudstruktur
  • Behandlar rynkor, håligheter och mörka ringar under ögonen
  • Injiceras lätt och smidigt- istället för trådar!
  • Patenterad formula baserad på PDO som är biologiskt nedbrytbart
  • Rekommenderas som en kur på 2-3 gånger med ca 1-2 månaders intervall
  • Kan även användas förebyggande

UltraCol PDO-injektion är en patenterad och unik injektionsbehandling för kollagenstimulering av åldrad och slapp hud med ojämn pigmentering. Metoden bidrar till huduppstramning, hudföryngring och en förbättrad hudstruktur. Den kan med fördel även användas i förebyggande syfte. Behandlingen är säker med enbart ett fåtal nålstick och minimal återhämtning.

PDO är en förkortning av poly-p-dioxanone, det är ett beprövat material som i decennier använts inom både kirurg och för estetiska syften. Vid behandling med trådar, s.k. trådlyft, består trådarna av samma substans. Skillnaden är att det nu finns i flytande form och kan injiceras. Materialet är biologiskt nedbrytbart och anses ha hög säkerhet med minimal risk för negativa reaktioner, t.ex. allergier.

Kollagenstimulering

UltraCol PDO-injektion stimulerar hudens egen kollagenaktivitet för att återskapa spänst, elasticitet och en fastare hud. På så sätt kan en uppstramande effekt uppnås. Effekten av en PDO-injektion har därför ett annat syfte än HA-fillers, som i regel används för att skapa volym snarare än stimulering av hudens bindväv.

Behandling är unik eftersom till skillnad från många andra kollagenstimulerande substanser, t.ex. Radiesse, kan injiceras under nedre ögonlock.

Behandlingsindikationer:

  • Åldrad slapp hud som behöver stramas upp
  • Rynkor och fina linjer
  • Mörka ringar och insjunkenhet under ögonen

Hur många behandlingar krävs

I regel rekommenderas en kur på 3 behandlingar med cirka 1-2 månader emellan.

Resultatet kommer successivt och varierar beroende på individens utgångsläge. Inför en kur rekommenderas alltid en konsultation för individuell behandlingsplan.

För vem passar UltraCol PDO behandling

UltraCol PDO-injektion passar både kvinnor och män, yngre och äldre. Yngre kan göra behandlingen för att förebygga samt bibehålla en ungdomlig hud och äldre för att få ett mer ungdomligt utseende. Metoden är även lämplig för en person som önskar minimalt antal stick eller är smärtkänslig då konvalescensen efter är mycket kort.

För den som vill behandla rynkor eller håligheter under ögonen passar UltraCol perfekt. Andra injicerbara formulas som bidrar till kollagenstimulering, t.ex. Radiesse, har också god effekt men passar bättre för behandling av andra delar av ansiktet och kroppen.

Att tänka på

Precis som vid alla injektionsbehandlingar finns risk för blåmärken och svullnad. De närmsta dagarna efter genomförd behandling bör bastubad, intensiv träning och ansiktsmassage undvikas. I övrigt kan du återgå till vardagliga aktiviteter.

Inför din behandling behöver du inte förbereda dig eller tänka på något särskilt. Behandlingen tar cirka 15-20 minuter. Produkten innehåller lokalbedövning vilket minimerar eventuellt obehag.


Prislista

Runt ögonen: 3 000 kr per behandling

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges på alla våra kliniker.