fbpx

Aqualyx – permanent fettborttagning med injektion

Aqualyx är ett medel man injicerar i fettvävnad för att permanent förstöra fetttcellerna. När fettceller förstörs reduceras fettvävnaden i det behandlade området med ca 10-40%.

Processen kallas för lipolys och har utförts i andra länder i över 10 år. Aqualyx finns nu i Sverige och är godkänt av Läkemedelsverket.

Hur går lipolys behandling till?

Med hjälp av en tunn nål injiceras Aqualyx i underhudsfettet. Blandningen löser upp fettcellen, membran och fett bryts ner och transporteras genom blod och lymfa ut ur kroppen. Behandlingen är förenat med lite obehag och det krävs i regel ingen bedövning. Hela ingreppet tar ca 20-30 minuter. Varje gång kan man maximalt behandla ett område stort som två handflator.

Vilka områden kan behandlas?

De vanligaste områden att behandla är:

 • Kärlekshandtag
 • Dubbelhaka
 • Kinder
 • Fettkuddar på mage
 • Fett vid BH-banden
 • Höfter
 • In- och utsida lår
 • Överskott av fett i nacke (buffalo hump)
 • Fettknutor, s.k. lipom
 • Knän insida
 • Hals

Metoden lämpar sig mindre bra för överarmar, änglavingar eller ovansidan av knäna. Fettfrysning rekommenderas som ett gott alternativ för dessa områden.

Vem utför behandling med Aqualyx?

Legitimerad läkare med särskild kompetens att kunna genomföra lipolys Aqualyx behandlar. För att garantera din säkerhet som patient är det centralt att den utförs med vana och reglmässig steril hantering.

Hur många behandlingar behövs vid lipolys?

Det beror först och främst på hur mycket underhudsfett man har vid det behandlade området. Alla svarar på behandlingen men det finns en viss individuell variation som beror på genetik och vissa miljöfaktorer, t.ex. rökning, kostvanor etc. Vanligtvis krävs 2-6 behandlingar med minst 3 veckors mellanrum.

Vilka resultat ger en behandling?

En behandling med Aqualyx reducerar fettvävnaden med 10-40%. Det slutgiltiga resultatet kan utvärderas efter ca 2 månader. Det är viktigt att komma ihåg att behandlingen inte skall användas som bantningsmetod. Snarare är det ett sätt att punktbehandla fetma som håller sig kvar även då man går ner i vikt. God kosthållning och träning förbättrar resultatet för optimal effekt.

Hur är förloppet efter en lipolysbehandling?

Det är vanligt att man första veckan upplever svullnad, ömhet och klåda. Även blåmärken kan uppstå i det behandlade området. På liknande sätt som efter fettfrysning och fettsugning så reagerar kroppen med inflammation i området när de förstörda fettcellerna skall tas bort. Det märker man som en liten förhårdnad i området under första månaden efter behandling.
Efter ca 2 månader kan du se det slutgiltiga resultatet av behandlingen.

Vad består Aqualyx av?

Aqualyx är ett vattenlösligt ämne som består av fosfatidylcholin, även kallad lecitin med förmåga att bryta ned och sönderdela fetter i kroppen. Aqualyx är ett derivat till det FDA godkända läkemedlet Belkyra och ingår därmed i samma kemiska familj. Ämnet är godkänt av svenska Läkemedelsverket.

Är Aqualyx farligt?

Det finns alltid en risk förenad alla invasiva ingrepp, så även med lipolys. Då fettsyror utlöses i blodet efter behandling är det centralt att din läkare har kontroll över dina kolestorolvärden. Även om det anses ofarligt kan de få svåra biverkningar om det injiceras fel. Hygien och professionella rutiner kring steril hantering är också en grundläggande förutsättning för en säker behandling. Därför erbjuder Adel Estetik dig som patient en legitimerad erfaren läkare som utför din lipolysbehandling.


Prislista

Pris per behandling från 3 500 kr.

För att kunna avgöra om du har rätt förutsättningar för att utföra behandlingen, är det viktigt att du går på en konsultation innan du bokar tid för själva behandlingen. Konsultationen är obligatorisk och kostar 300 kr. Bestämmer du dig för att utföra behandlingen ingår konsultationen i priset.

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges på alla våra kliniker.