Svettbehandling med Botox

Botoxbehandling mot överdriven svettning

DamÖverdriven svettning sk hyperhidros, är ett tillstånd som drabbar ca 3% av befolkningen. Svettning kan vara allmän, det vill säga man svettas mycket från hela kroppen. Den kan också vara centrerad till ett lokalt område på kroppen som drabbats. Injektion med botox erbjuder en effektiv behandling vid lokal överdriven svettning. Nervimpulsen till svettkörtlarna blockeras med hjälp av preparatet och svettningen upphör.

Adel Estetik behandlar hyperhidros av endast armhålor.

Kort fakta om svettbehandling

Behandlingen inleds med Minors test, vilket identifierar var svettkörtlarna sitter. Huden penslas med jod och stärkelse och svettkörtlarna kan kartläggas. Därefter ges ett antal injektioner i det lokala området. En smärtlindrande kräm kan användas för att minska eventuellt obehag av de små sticken.

Effekten av en svettbehandling med botox märks redan efter ett par dagar. När ett par veckor har gått upphör svettningarna i det närmaste helt. Resultatet varar mellan 5 – 9 månader, varefter en ny behandling kan göras.

Behandling har minimala risker. Om bieffekter uppstår i form av en svag rådnad, är de nästan alltid övergående. Vid behandling mot handsvett kan man få en övergående svaghet i handens muskler, den första tiden kan det vara svårare att greppa om föremål. Effekten brukar dock gå över efter ett par veckor.


Prislista

Armsvett 3000 kr

Max 100 enheter Botox eller 2 ampuller Vistabel / Azzalure används vid behandlingen.

Alla priser inkluderar moms.


Behandlingen ges på alla våra kliniker.